Menu
Tablet menu

11 mars 2017 - Far & Son – Ulf & Eric Wakenius

Lördag 20.00 – 24.00 Alvesta Jazz & Blues, Albotorget

Först hördes Ulf  Wakenius spela med Hawk on Flight och Oscar Peterson, sedan med Herbie Hancock, Ray Brown och NHØP, för att inte tala om med andra gitarrister som Pat Metheny och John McLaughlin,  John Pisano osv. Nu gör denne, en av världens främsta jazzgitarrister, Ulf Wakenius en kort turné med sin likaledes briljante, lyhörde och tekniskt fulländade son, gitarristen och sångaren Eric Wakenius. Räkna med att denna spännande duo bjuder på en magisk afton med ett spännande möte över generationsgränserna, med en unik blandning av jazz, Americana, musik från Mellanöstern och parets egna originalkompositioner.

1 april - 2017 - Mette Juul

Lördag  20.00 – 24.00 Alvesta Jazz & Blues, Albotorget

Danska sångerskan och kompositören Mette Juul har en lång rad fina pressrosor med sig i bagaget när hon gör ett kärt återbesök i Kristianstad. I fjor släppte hon “There is a Song”, en skiva som blev nominerad till “Danish Music Award 2016” och dessutom blev veckans “Jazzpick” i Australian ABC Radio. Med sin spröda stämma och gitarr bjuder Mette Juul både på egna kompositioner och pärlor från “den stora amerikanske sångskatten”. Med sig på scen har Mette Juul ett förnämligt gäng av det bästa i dansk jazz.

22 april 2017 - Thomas Backman +Katarina & Svante Henryson Duo

Lördag 22 april 21.00 - DUBBELSPELNING

Katarina Henryson, var med sin altstämma, en hörnsten i vokalgruppen The Real Group under 32 år. Svante Henryson är cellisten som lika gärna spelar Vivaldi, hårdrock som avancerad jazz. Han har spelat med bl.a Elvis Costello och Malena Ernman, och även gästat Alvesta Jazz & Blues tidigare i olika sammanhang. Tillsammans spelar familjeaffären Henryson musik av 1970-, 80- och 90-talets toppartister som blandas med visa, folkmusik och klassiska stycken. www.katarinahenryson.se 

Träblåsaren Thomas Backman har under många år hörts som sideman i alla möjliga sammanhang. I grupper som Paavo och tillsammans med Sarah & Georg Riedel, Maia Hirasawa och Cecilia Persson finns han närvarande med sitt personliga spel och sätter sin prägel på musiken. Nu har Thomas tills slut satt ihop sitt eget band, enkelt kallat ”Thomas Backman”, med några av våra främsta namn på den svenska musikscenen.

Facebook

arkivbilder

tangvikwebb.jpg